Massage&MTC

Massage en Medical Taping Concept


Doel

Doel van massage :

=>  Ontspanning van lichaam en geest

=> Activatie van de natuurlijke processen in het lichaam

Doel van Medical Taping Concept (MTC) :

=> Pijn verminderen

=> Spieren ondersteunen in hun functie

=> Verbeteren van bloedcirculatie en lymfeafvoer

Werking

Werking van massage :

Door de toepassing van verschillende massagetechnieken geven we warmte en druk aan het lichaam. Hierdoor worden de zenuwen geprikkeld en gaan de bloedvaten verwijden.  Dit geeft een betere doorbloeding die er voor zorgt dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden en de voedingstoffen en de zuurstof beter worden aangevoerd.


Naast de betere doorbloeding komen er ook stoffen vrij in het lichaam die een gunstig effect hebben op het geestelijk welbevinden. Serotonine, het zogenaamde 'gelukshormoon' wordt gestimuleerd en de pijnstillende endorfines nemen toe. Onder invloed van massage vermindert de afgifte van hormonen en stoffen die betrokken zijn bij stress en paniek.


Tenslotte zorgt massage voor een verhoogde afgifte van stofjes die ontstekingen remmen en pijn dempen. Ons parasympatisch zenuwstelsel wordt gestimuleerd waardoor de ontspanning en tegelijkertijd de alertheid toeneemt.Werking van MTC :

Anders dan bij de klassieke taping gaan we bij MTC uit van het concept van beweging (ipv immobilisatie).  De gebruikte tape heeft is tot 140% rekbaar, hetgeen vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en het gewicht van de tape is gelijk aan de huid waardoor we een 'tweede huid' kunnen vormen.


De elastisch aangelegde medical tape zorgt voor een liftend effect van de huid.  Hierdoor ontstaat er net onder de huid meer ruimte waardoor de pijnreceptoren minder druk krijgen en er een directe pijnvermindering plaats vindt.

Door de pijn te verminderen laten we het lichaam in staat om gecontroleerd verder te bewegen waardoor de circulatie blijft en we het lichaam helpen om zichzelf verder te herstellen.


Na een weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie.  Er ontstaat een lokale zwelling wat voor een drukverhoging zorgt in het weefsel.  Door de liftende werking van de medical tape zorgen we ervoor dat bloedaanvoer en lymfeafvoer toch kunnen blijven plaatsvinden.  Dit bespoedigt het herstel in grote mate.

Effecten

Enkele bijzondere toepassingen van MTC :

* Spanningshoofdpijn verminderen

* Verminderen van Hooikoortsklachten

* Verlichting van menstruatiepijnen


Enkele effecten van massage :

* Bevordering van herstel

* Preventie van blessures

* Pijn reductie

* Vermindering angst en stress

* Verhoging weerstand

* Verbetering slaappatroon

* toename energie

* Vermindering van blokkades in (spier-)weefsel

* ...

 Verzorgingen

Relaxatie :

Even helemaal ontspannen en alle dagelijkse beslommeringen achter je laten.  Een zachte massage met aandacht voor je ademhaling geven je opnieuw energie en focus. Nu is het even JOUW-tijd.

Sport :

Een actieve massage die de spieren stimuleert om in actie te komen.  Dit kan zowel voor een wedstrijd of training (activerende massage) als na een zware training(speriode) of race (herstelmassage).

Bindweefselmassage en cupping :

Bindweefsel bevindt zich in heel je lichaam en speelt een cruciale rol in de lichaamswerking.

Verklevingen van het bindweefsel belemmeren het vlotte transport van prikkels, voedingstoffen en afvalstoffen.  Het losmaken van bindweefsel geeft een intens  gevoel.  Na de behandeling kan de energie weer ongeremd stromen!

MTC - Spiertechniek :

Activerend of ontspannend tapen van de spieren. Dit kan spierspecifiek gedaan worden of in combinatie (ene spier activeren en de tegenwerkende spier ontspannen)

MTC - Ligamenttechniek :

Ondersteunen van weefsels (banden, kapsels) in hun functie terwijl de mobiliteit behouden blijft.  Vaak in combinatie met de spiertechniek om de hele bewegingsketen te ondersteunen.


MTC - Lymfetechniek :

Ondersteunende  en stimulerende werking bij het afvoeren van lymfevocht na trauma of  operatie.  De tape begeleidt het vocht van het oedeem naar een huidgebied met betere afvoermogelijkheden

Ontspanningsmassage


Rug, schouders :          30min - 25€


Rug, schouders,

billen, benen achter :   45min - 40€


Volledige lichaam:        60min - 55€  

Sportmassage


Bovenbenen              30min - 25€

Onderbenen              20min - 20€

Benen totaal             45min - 40€

Schouders en rug     30min - 30€

Schouders->voet      75min - 60€


Beurtenkaarten sportmassage :

300min - 210€   

150min - 110€

Bindweefselmassage

(zone bepalend, cupping,…) 20min - 25€

30min - 35€
Medical Taping Concept

20€

(tape blijft vijf dagen,

ongeacht sporten/douchen...)

Tarieven


Certificaten